Annons

Emil har besökt 34 länder

Annons

Bilder från Emils resor. Foto: Privat

RESA Emil Stighäll är bara 21 år men har redan besökt över 30 länder och upplevt fler platser än många gör på ett helt liv. Här berättar han om Asienresan, att tågluffa i Europa och natten han tillbringade i en av världens farligaste städer.

– Var ska jag börja? säger Emil när han sätter sig i fåtöljen framför mig.

Han har just kommit hem från en kortare resa där han bland annat bestigit Norges högsta berg, Galdhøpiggen, med sin pappa – men det är långt ifrån den mest spektakulära resa 21-åringen varit på.

Sedan han gick ut gymnasiet för två år sedan har han varit i över 30 länder.

– Ska jag räkna med Sverige? I så fall blir det 34 länder, om jag inte glömt något, säger Emil och ler.

Resandet tog fart vintern efter gymnasiet. I januari lämnade han och två kompisar kalla Sverige för tre och en halv månad i Asien.

– Jag blev meddragen av polarna och det är ingenting jag ångrar nu i efterhand. Däremot anade jag inte att jag två år senare skulle ha rest så mycket som jag gjort nu.

Under resan avverkade de Filipinerna, Vietnam, Kambodja, Thailand, Malaysia, Singapore, Indonesien innan de avslutade med några dagar i Peking, Kina.

– Det går inte att välja ett land som är bäst. I Kambodja är det fattigt men människorna är enormt trevliga, Thailand handlar mer om strand och fest, och i Vietnam är det mycket kultur. Alla länder har olika karaktär och fördelar, säger Emil.

 

Läs hela reportaget, ta reda på hur Emil finansierar sina resor och ta del av Emils Topp 5-lista i Megafonentidningen nedan:

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons